Fiestas

 

Fiestas patronales - del 2 al 7 de agosto

Fiestas Patronales - XERACOEn xeraco se celebran las fiestas patronales del día 2 al 7 de agosto. Durante estos dias, vecinos y visitantes podrán disfrutas de muchas actividades: juegos infantiles, conciertos, espectaculos diversos procesiones, fuegos artificiales, etc.

 

Fallas - 19 de marzo

Fiestas Fallas - XERACOFiesta que se celebra desde 1997, año de la creación de la priemra Falla en Xeraco. En la actualidad hay dos fallas: La Foguerà i la Segón Mil·leni. Con celebraciones y actos tipicos de las Fallas, como pasacalles, "la plantá i cremá", verbenas y actividades pirotécnicas.

 

 

Fiestas en honor a la Virgen del Carmen

Virgen del Carmen - XERACOSe celebren el cap de setmana al voltant del 16 de juliol. Festes centenàries que s'organitzen i celebren al carrer Mare de Déu del Carme, amb un gran arrelament i participació de tot el municipi, sobretot amb la gent vinculada a la mar.

 

Noche de San Juan - 24 de Junio

Noche de San Juan - XERACOLa Nit de Sant Joan s'ha convertit en una de les celebracions més multitudinàries de les que se celebren en Xeraco. En la matinada més màgica de l'any, els veïns i veïnes de Xeraco cremen centenars de fogueres en la platja i celebren el ritu del solstici d'estiu. Tots els anys, milers de veïns de Xeraco i d'altres poblacions baixen a la platja per a participar en la festa, que culmina amb una discomòbil organitzada per l'Ajuntament en col.laboració amb els festers

 

Hoguera de San Antonio

Sant Antoni - XERACOÉs l'última de les festes que l'Ajuntament de Xeraco ha recuperat, amb la col.laboració de la Comissió de Festes, i està totalment consolidada entre els veïns i veïnes del poble. El passat 15 de gener es va cremar la foguera gegant, d’uns 10 metres d’alçada, junt al Poliesportiu Municipal. Després es va celebrar un sopar i una discomòbil. Així mateix, també va tindre lloc en l'Església la tradicional benedicció dels animals, el diumenge 16.